Bina otomasyon ve yönetim sistemleri tesisin tipine bağlı olarak bina ısıtma sistemleri, soğutma sistemleri, bina havalandırma sistemleri, jeneratör, hidrofor, vrv, vrf sistemleri, fan coiller, aydınlatma sistemleri, otopark co gaz izleme ve egzost kontrol sistemleri gibi farklı elektromekanik sistemlerin tek bir merkezden kontrolü, izlenmesi ve raporlanması için yapılan yazılımsal ve donanımsal işleri kapsayan bir sistemler bütünüdür. Diğer zayıf akım sistemleri ile entegrasyon platformu sağlayabilmesi sebebi ile de işletme genelinde sağlayacağı maliyet ve verimlilik katlanarak artmakta, tek merkezden farklı sistemler yönetilip izlenmekte, tüm binanın minimum personel ve maksimum verimlilik ile kontrolünü sağlamaktadır.
Enerji verimliliğinin artırılması ve mevcut enerji kayıplarının önlenmesi yolu ile tüketilen enerji miktarının kalite ve performansı düşürmeden en aza indirilmesini sağlar.
Enerji verimliliğinin artırılması ve mevcut enerji kayıplarının önlenmesi yolu ile tüketilen enerji miktarının kalite ve performansı düşürmeden en aza indirilmesini sağlar.
Çoklu network haberleşme protokolleri ile lokal veya internet üzerinden kolay kullanımlı ve güvenli uzaktan izleme ve yönetim sunar. UPS leri bilgisayar aracılığı ile izlenmesi, raporlanması ve yönetilmesini sağlar.
İşletmelerin faaliyet alanına, kontrol ihtiyaçlarına, elektromekanik sistemlere bağlı olarak kaynakların en etkili şekilde kullanılması, raporlanması, ısıtma-soğutma-havalandırma sistemleri, su temin gibi mekanik sistem kontrollerinde insan faktörünü en aza indirerek işletme maliyetlerinde tasarruf ve tam kontrol sağlanması temel amaçtır.
İşletmelerin iç ve dış mimari aydınlatma sistemlerinin zamana, ortam ışık şiddetine, kullanım yoğunluğuna göre otomatik olarak kontrol edilerek işletme maliyetlerinde tasarruf ve tam kontrol sağlanması aydınlatma otomasyon sistemlerinin temel amacıdır.
Akıllı bina yönetimi sistemlerimizin entegrasyonu sayesinde, havalandırma sistemi yangının çıktığı alanda devre dışı bırakılarak bu sayede mevcut oksijeni azaltmaktadır. Yangının kontrol altında tutulması için iklimlendirme ve havalandırma damperleri kapatılır. Duman çıkış sistemleri de kontrol edilebilir. Bildirim sistemleri devreye girer ve acil durum çıkışları otomatik olarak açılıp, aydınlatılarak, çalışanlar ve konukların güvenli şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.
Kartı Geçiş ve Güvenlik Sisteminin amacı, öncelikli olarak teknik odaların ve tüm önemli geçiş noktalarının korunması, ilgili odalara sadece yetkili personelin girebilmesini sağlamak, bunun dışındaki tüm zorlama olabilecek geçişleri gözlemlemek ve ilgili güvenlik birimlerinin problem olan noktaya en kısa sürede ulaşabilmesini sağlamak amacı ile BMS entegrasyonu yapılmaktadır.
Her türlü endüstriyel iletişim protokolleri kullanarak merkezi olmayan cihazlar arasında hızlı bir şekilde veri alışverişini sağlayarak PLC ve SCADA sistemlerine entegrasyonu yapılması ile cihazlara gerçek zamanlı olarak erişilmektedir.
Çoklu ekran ortamında merkezde ve tek ekran üzerinde sistemin kolayca takip edilmesini sağlar. Özellikle potansiyel bir olayı daha önceden algılayıp müdahale etme zamanını kısaltmak mümkündür
Anahtar teslim veri merkezi projeleri